0475-210 190
Sales en acquisitie icon

Sales & acquisitie

Ieder bedrijf moet continu bezig zijn met klanten. Zonder klanten immers geen bedrijf.
Maar hoe werf je nieuwe klanten als al je tijd opgaat aan het bedienen van de huidige klanten?

En hoe vind je die accountmanager, die het naast het bezoeken van klanten, opstellen en nabellen van offertes en relatiebeheer, ook nog eens geweldig vindt én de tijd heeft om in de telefoon te klimmen en koude acquisitie te gaan doen?

Of herken je dit? Je krijgt maandelijks een fantastische lijst van jouw online marketeer of adviesbureau met leads die jouw website hebben bezocht of die bijvoorbeeld een e-book hebben gedownload. Die lijst ligt er na zes maanden nog steeds, want niemand heeft de tijd gehad om die na te bellen.

Nog een voorbeeld: Je hebt een vakbeurs gehad en hebt daar een heleboel contacten gelegd. De eerste directe afspraken zijn gemaakt en je bent blij want het was een geweldige beurs. Maar behalve die eerste paar direct geïnteresseerden, waren er misschien ook nog een heleboel potentiële klanten bij, maar die zijn blijven liggen. Want tja, om nou een half jaar na die beurs nog te gaan bellen is ook weer zowat…..

Bovenstaande voorbeelden zijn de meest voorkomende redenen, waarom bedrijven Lead2Meet inschakelen om nieuwe contacten te leggen en afspraken in te plannen voor hun accountmanagers. Wij pakken dit structureel aan, door een vast aantal uren per week te bellen, en door heel strikt alle gemaakte afspraken om mensen terug te bellen ook echt na te komen. Immers, aandacht is onze kracht. Wij zorgen voor continuïteit binnen jouw salesproces door steeds afspraken te genereren voor jouw accountmanagers.

Doordat wij altijd volgens een vooraf afgesproken vast uurtarief werken, weet je altijd wat je investering is en kun je heel gemakkelijk blijven monitoren, hoe het rendement is.
Je ontvangt iedere week een overzicht van ons waarin precies staat omschreven, wat we voor jou gedaan hebben. Uiteraard worden gemaakte afspraken rechtstreeks in de agenda geplaatst en bevestigd door ons. Een andere optie is, dat wij direct in jouw CRM systeem werken. Zo ben je tot op de minuut op de hoogte van onze acties.

Ja, ik wil hier meer over weten!

Sales en acquisitie icon

Telefoonservice & Commerciële Binnendienst

Je hebt een mooi bedrijf en bent groeiende. Al jullie tijd gaat op aan de operationele werkzaamheden, waarop je je volledig wil concentreren. Wat lastig dan, dat steeds tussendoor de telefoon gaat. Maar natuurlijk laat je hem niet rinkelen, want je wil iedereen graag bedienen.

Lead2Meet zorgt voor de volle aandacht naar jouw klanten, leveranciers en alle anderen die jouw bedrijf bellen. Wij nemen de telefoon professioneel voor je op en zorgen ervoor dat dringende zaken direct worden doorverbonden, en de rest noteren wij of handelen we direct af.

Je ontvangt een dagelijks overzicht van ingekomen telefoontjes met bijbehorende notities. Vind je het prettig als wij een aantal zaken al direct voor je afhandelen, zoals het beheer van je debiteuren? Door de koppeling met Lead2Pay realiseren wij dit graag voor je.

Tevens zijn we in staat om een aantal administratieve zaken voor je op te pakken indien gewenst, die wij dan vanaf onze locatie afhandelen. Denk daarbij aan het versturen van mailings, afhandelen van binnenkomend mailverkeer etc.

Zo blijft jouw aandacht bij de kern van je bedrijf, en zorgen wij ervoor dat achter de schermen alles op rolletjes blijft lopen. Indien gewenst kunnen wij zelfs, via een vaste partner, ervoor zorgen dat je telefoon buiten kantooruren 24 uur per dag wordt opgenomen.

Je betaalt ons een maandelijks bedrag en daarnaast een vooraf afgesproken bedrag per telefoontje/handeling.

Ja, ik wil hier meer over weten!

Sales en acquisitie icon

Training & Coaching

Je vindt het fijn om als bedrijf niet afhankelijk te zijn van derden voor (een deel van) jouw salesactiviteiten. Maar soms loop jij of je accountmanager ergens tegenaan.

Een gesprek loopt net niet lekker, je krijgt te weinig afspraken en je weet niet precies waar het aan ligt.

Je klantenservice is goed, maar kan nog verbeteren in de communicatie naar buiten toe.

Jouw receptioniste moet meer gaan doen aan acquisitie.

Jij of je accountmanager hebben geen moeite met het maken van afspraken. Helaas komt er te weinig rendement uit de afspraken waar je bent geweest.

Allemaal voorbeelden van situaties waarin het fijn is als er iemand van buitenaf eens komt meekijken. Soms is er maar weinig nodig om veel effectiever te worden in je communicatie met (mogelijke) klanten.

Lead2Meet traint jou en/of je medewerkers in een kleine, persoonlijke setting met alle aandacht specifiek voor jullie uitdagingen. Geen online cursussen of dikke handboeken bij ons, maar zélf aan de slag. Onder deskundige begeleiding leren wij jullie de finesses van het vak, waardoor je met weinig moeite veel meer kunt bereiken in je salesactiviteiten. Wij leren jullie om op een andere manier te denken en naar dingen te kijken. En dan kan het soms ontzettend simpel zijn!

Ja, ik wil hier meer over weten!